1 de 10
Conca de Barberà

La família Gil Moreno De Móra dona l'antic convent de les monges a Vimbodí i Poblet

Ha estat necessari contractar un detectiu per poder trobar tots els documents requerits per l’administració per tal de fer la cessió

Imatge de la reunió de poble que es va celebrar fa uns dies | Cedida
per Albert Oliva, Vimbodí i Poblet | 13 de març de 2023 a les 06:00 |
Fa un mes, la família Gil Moreno De Móra va fer donació de l’antic convent de les monges de Vimbodí i Poblet a l’Ajuntament del municipi. Fruit d’aquesta cessió, el dissabte dia 4 de febrer es va convocar una reunió de poble al Cinema Foment per tal de donar a conèixer als veïns i veïnes els detalls de la donació.

En la trobada, l'alcalde de Vimbodí, Joan Canela, va agraïr a la família la gran disposició que han tingut perquè aquest edifici que té un gran valor històric pels vimbodinencs i les vimbodinenques acabi en propietat del poble. Per la seva banda, Gonzalo Gil, representant de la família, va fer un repàs de la història que s'amaguen entre les parets de l’antic convent.


En aquest acte, tant el consistori com la família van manifestar que en un futur en aquest espai hi ha d'haver un lloc dedicat a la memòria històrica i al llegat de la família.
 

Imatge d'arxiu de la façana de l'edifici Foto: Cedida


Un detectiu per trobar la documentació

L’antic convent de les monges es va construir l’any 1902 per la mateixa família i que va servir durant generacions com escola, primer per a noies i més endavant com a centre mix sota l’administració de les Germanes Carmelites Missionares Teresianes.

Des de l’any 1980 fins a l’actualitat el centre va quedar buit i la família Gil Moreno de Mora volia cedir l’edifici a l’Ajuntament, un procés que es va iniciar l’any 2014 i que s’ha allargat en el temps a causa de les dificultats per presentar tots els papers originals que acreditaven que l’edifici era de propietat privada i certificaven la seva procedència. Incús va ser necessari contractar un detectiu per poder trobar tots els documents requerits per l’administració.
Participació