De ruta amb un pastor i 200 ovelles: la proposta del Baix Penedès

La Transhumant 2023 recorrerà un camí ramader entre la Bisbal i el Montmell

La Transhumant 2023 es farà entre la Bisbal i el Montmell.
La Transhumant 2023 es farà entre la Bisbal i el Montmell. | Consell Comarcal del Baix Penedès
16 de març del 2023
Actualitzat a les 9:43h
El Consell Comarcal del Baix Penedès ha organitzat una ruta per antigues carrerades ramaderes que es farà el pròxim 15 d'abril. Una activitat cultural i enogastronòmica que tindrà la peculiaritat que es farà amb l'acompanyament d'un pastor i 200 ovelles. Durant el recorregut, el pastor farà explicacions per reivindicar la memòria històrica del territori.

La Transhumant 2023 sortirà a les vuit del matí de la Bisbal del Penedès i recorrerà durant setze quilòmetres un camí ramader per paisatges gairebé oblidats, fins a arribar al Montmell. Allà es farà un dinar a Can Marlès, mentre que la tornada serà en autobús.

Pels que no vulguin fer una caminada tan llarga tenen l'opció de fer una ruta curta de set quilòmetres que anirà des de la Joncosa del Montmell (amb sortida a les 10.30 hores) a Can Marlès. Amb la iniciativa es vol "donar a conèixer tot el que envolta la cultura dels pastors del Penedès i, alhora, descobrir paisatges i gaudir amb propostes gastronòmiques de cuiners locals i vins del territori".

El preu de la inscripció és de 45 euros per a la ruta llarga, que inclou esmorzar, dinar, transport de tornada amb bus i samarreta commemorativa de regal. Les inscripcions són limitades a 150 participants. Per a la ruta curta, les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.