L’Audiència de Tarragona arxiva el cas penal de l’electrocució d'un animal a Alcover

Els fets van tenir lloc l'any 2018

Imatge d'una torre d'Endesa
Imatge d'una torre d'Endesa | ED
20 de març del 2023
Actualitzat a les 16:26h
L’Audiència de Tarragona ha arxivat el cas penal obert arrel de l’electrocució d’una rapinyaire en una línia elèctrica a Alcover. Els fets van tenir lloc el 12 de maig de 2018. Una àliga marcenca (Circaetus gallicus) va electrocutar-se a la línia elèctrica F50-2765, al seu pas pel terme alcoverenc.

Llavors, el Jutjat d’Instrucció número 1 de Valls va obrir diligències a la companyia elèctrica propietària de la instal·lacció arrel de l’atestat confeccionat pels agents rurals. En la causa figurava com a investigat l’encarregat de l'empresa Endesa.

Segons apunta el Diari de Tarragona, en la interlocutòria d’obertura de procediment abreujat s’indicava que el processat va ometre la normativa de la Ley de Industria y de la Ley de Responsabilidad Medioambiental, «malgrat d’estar informat de la perillositat de la línia elèctrica ubicada a les coordenades (...). I tot això malgrat haver estat prèviament informat pels agents rurals, i ometent per la seva part adoptat les mesures pertinents». Això va causar la mort de l’au rapinyaire, catalogada com a espècie protegida d’acord amb la Ley 2/2008 de protecció dels animals.