Calafell vol municipalitzar els multicinemes per evitar el seu tancament

Les sales han patit una caiguda de la recaptació els últims anys

09 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:34h
Els multicinemes MCB de Calafell.
Els multicinemes MCB de Calafell. | Ajuntament de Calafell
L'Ajuntament de Calafell està en converses amb la propietat dels multicinemes MCB de Calafell per municipalitzar-los i evitar així el seu tancament. Així ho ha apuntat l'alcalde del municipi, Ramon Ferré, en un acte que el PSC va celebrar aquest passat dissabte 6 de maig amb els veïns de Mas Romeu. 

Tal com avançar TarragonaDigital el passat mes de març, els multicinemes de Calafell es troben en una situació delicada, amb una caiguda de recaptació que ha estat provocada per la pandèmia i l'increment dels costos. En declaracions a aquest diari, el propietari dels cinemes, Joan Montserrat, reconeixia que havia rebut diverses ofertes de compra del local per part de grans cadenes d'alimentació

"El meu cor no em deixa tancar, però al meu cap hi ha una possibilitat, tot i que és una cosa que em faria molt mal", afirmava Montserrat. Davant aquesta situació, l'Ajuntament i la propietat van començar a negociar perquè el consistori no volia perdre aquesta activitat cultural i d'oci. "Això seria molt greu per un municipi com el nostre", va reconèixer Ferré davant els veïns.

Ambdues parts treballen en un conveni perquè els cinemes passin a formar part de l'Ajuntament i es puguin, d'aquesta manera, conservar. Seria un equipament municipal que també es podria fer servir per a altres activitats. Com a contrapartida, al costat es faria la nova superfície comercial d'alimentació. Els cinemes MCB de Calafell van obrir el novembre del 2000, esdevenint les primeres multisales del Baix Penedès.