Quinze concerts conformen la programació del 42è Festival de Música Pau Casals

L'edició d'enguany coincideix amb els cinquanta anys de la mort del Mestre

El Festival de Música Pau Casals s'ha presentat a l'Aduitori del Tívoli.
El Festival de Música Pau Casals s'ha presentat a l'Aduitori del Tívoli. | TGNDigital
11 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:50h
L'Auditori del Tívoli del Vendrell ha acollit aquest dimecres 10 de maig la presentació del 42è Festival Internacional de Música Pau Casals, que deixarà quinze concerts entre el 7 i el 22 de juliol. El certamen, impulsat per l'Ajuntament, la Fundació Pau Casals, l'Auditori i l'Associació d'Amics de l'Orgue, coincideix enguany amb els cinquanta anys de la mort del Mestre.

Tot i que l'Auditori Pau Casals continuarà acollint la majoria dels concerts, el festival mira d'estendre la seva influència a altres espais. D'aquesta manera s'ha programat pel dia 11 de juliol un altre concert gratuït a la plaça Nova, com ja es va fer els últims dos anys. Anirà a càrrec de l'Orquestra i Solistes del Festival Pau Casals, que faran obres de Mozart, Schubert, Brahms i Ravel.

El Museu Pau Casals també acollirà dues actuacions els dies 13 i 19 de juliol, a càrrec dels Joves Solistes del Festival Casals el primer, i d'Amy Goto i Niels Armand-Hasselweiler el segon. Per altra banda, l'organista Bernard Foccroulle farà una classe magistral a l'orgue de l'església parroquial el dimarts 18 de juliol.


Estrena d'una obra d'Albert Guinovart

Entre els concerts importants que es faran a l'Auditori destaca el del 21 de juliol, que serà una estrena mundial d'una obra d'Albert Guinovart inspirada en el 'Carnaval dels animals'. El concert inaugural del dia 7 de juliol anirà a càrrec del Trio Zukerman, mentre que altres noms destacats de la programació són Miklós Perényi, Richard Goode o Sara Ferrández. La programació completa es pot consultar en aquest enllaç