Consulta tots els grups: No Callarem Fest torna al Parc del Freginal de l'Espluga de Francolí

L’entrada serà gratuïta perquè la música i la cultura pugui arribar a tots els públics

Imatge de la roda de premsa
Imatge de la roda de premsa | Cedida
11 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:10h
El proper 10 de juny se celebrarà, al Parc del Freginal de l'Espluga de Francolí, una nova edició del No Callarem Fest, per segona vegada en format de festival, amb un cartell que referma l'objectiu musical i reivindicatiu de l'organització. La música i el talent de proximitat tornaran a ser el fil conductor de l'esdeveniment, que començarà a les 18.00 h de la tarda i es perllongarà fins a la matinada.

Grups de temes propis de tota mena d'estils ompliran la programació destacant la presència per segona vegada de Figaflawas, que ja esdevenen un referent del panorama musical català. Repetiran també els tarragonins PD Peting per tancar la nit i completaran el cartell Al·lèrgiques al pol·len, Cesk Freixas, Baya Baye, Incendi i Ameba soup. També es faran xerrades de consciència social i cultural abans d’arrencar la tarda de concerts.

Els grups que conformen el cartell del No Callarem Fest 2023 han estat triats amb criteris de professionalitat, tendències i proximitat. També s'ha volgut fer una aposta clara pel talent emergent i per això no hi falta a la programació el grup guanyador del concurs de bandes, els Ameba Soup, que es van proclamar guanyadors del concurs celebrat a l'agost del 2022, davant d'un jurat local professional. L’entrada serà gratuïta perquè la música i la cultura pugui arribar a tots els públics.

L'organització creu fermament que la programació musical de qualitat pot conviure amb la gratuïtat, promovent, d'aquesta manera, l'autogestió com a model. L’espai comptarà amb una zona de concerts i una nova zona amb taules on es podrà gaudir dels serveis de cuina ampliats i millorats; pinxos a les primeres hores del vespre i sopars a partir de les 21.00 h.

El Parc del Freginal és un espai ampli i natural que ajuda a lligar el respecte per la cultura i la natura en un lloc on la primera edició del No Callarem Fest va tenir una rebuda immillorable. El festival No Callarem va néixer a l’abril de 2018 amb petit format i amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la caixa de resistència que serveix per a fer front a possibles sancions imposades per a motius polítics a activistes, així com col·laborar en donacions per a causes relacionades amb la resposta a la sentència del Procés. Després de l'èxit de la primera edició l'organització ha volgut mantenir i promoure la celebració del festival celebrant també una festa de presentació del cartell de més petit format.