1 de 10

Ara Reus promet destinar un milió d'euros l'any a la compra d'habitatges

Daniel Rubio apunta que amb una inversió de quatre milions d'euros en quatre anys es podrien incorporar entre 70 i 80 pisos al parc municipal

Ara Reus promet diverses línies per ampliar el parc d'habitatge assequible de la ciutat | Ara Reus
per TarragonaDigital, 17 de maig de 2023 a les 13:56 |
Ara Reus destinarà un milió d'euros cada any a la compra d'habitatges per destinar-los al lloguer assequible i social segons ha promès aquest dimecres el seu cap de llista, Daniel Rubio. Suposarà una partida total de quatre milions d'euros al llarg del mandat 2023-2027 amb l'objectiu de comprar i rehabilitar pisos que ja estiguin construïts. Segons els càlculs de la formació, suposaria incorporar entre 70 i 80 pisos al parc d'habitatge protegit.Rubio recorda que el Pla Local d'Habitatge estima que hi ha uns 1.500 habitatges pendents de rehabilitar-se a la ciutat. "Necessitem comprar aquests pisos per generar més habitatge social i lloguer assequible", ha sentenciat. Segons ha detallat, "es podrien destinar a famílies en risc d'exclusió social, gent jove que es vol emancipar o gent gran que tingui pocs recursos".També s'ha compromès a vigilar de prop que s'executi el Pla Local d'Habitatge, especialment perquè preveu ampliar el parc de lloguer social i les promocions municipals. Per atraure pisos de propietaris privats a la borsa municipal, Rubio aposta per bonificar un 25% l'IBI d'aquests habitatges —l'any passat el govern plantejava una rebaixa del 70% i, durant la campanya d'enguany, del 50%—. El candidat considera que cal frenar una possible "marxa de població a municipis veïns" que pot produir-se a curt termini si no s'amplia el parc d'habitatge de la ciutat.

En una altra línia d'actuació, Rubio es compromet a crear una oficina de captació de fons europeus amb l'objectiu, entre altres, de renovar el marc del Pla de Barris. Un exemple seria l'estudi que afirma que farà sobre l'accessibilitat dels habitatges.


El Pla Local calcula que hi ha uns 800 pisos que no tenen ascensor i obre la porta a concedir ajuts públics per instal·lar-los. Finalment, el cap de llista d'Ara Reus també vol establir convenis amb els bancs "perquè facilitin crèdits tous als propietaris per a la rehabilitació d'edificis antics i immobles de més de 40 anys".
Participació