Suspenen la llicència i tanquen el bar de la Pensió Suiza de Reus

L'establiment va rebre una inspecció de sanitat i les autoritats han forçat el seu tancament per les greus irregularitats

La fonda està ubicada al carrer Ample de Reus.
La fonda està ubicada al carrer Ample de Reus. | TarragonaDigital
19 de maig del 2023
Actualitzat a les 20:34h
La zona de restaurant de la PensióSuiza de Reus ha estat forçada a tancar per les autoritats. Segons ha pogut saber TarragonaDigital i han confirmat fonts municipals, l'establiment va rebre una inspecciósanitària fa unes setmanes on es van detectar importants irregularitats

Els propietaris van rebre un termini per corregir les greus mancances detectades en el transcurs de la inspecció, però quan aquest dijous, 18 de maig, van tornar a rebre la visita dels inspectors, res havia canviat.

Davant d'aquesta situació, s'ha procedit a la suspensió de la llicènciad'activitat de la zona de restauració de la fonda ubicada al carrerAmple de Reus per "diversos incompliments en matèria de sanitat i salut pública".

Els propietaris han de tancar de forma immediata el local, en cas contrari, la GuàrdiaUrbana de Reus procedirà a precintar-lo. De fet, al local ja s'hi pot veure un cartell que indica que no hi ha servei de bar "per obres", tot i que algunes fonts han explicat a TarragonaDigital que revertir la situació que patia la zona de restauració de la pensió no serà "fàcil ni ràpid", "hi ha molta cosa per arreglar", apunten les mateixes fonts.
 

És habitual que es produeixin aldarulls a la zona protagonitzats per clients o inquilins de la pensió. Foto: L.S.



Paral·lelament a aquesta inspecció, també s'està revisant la zona d'allotjament per comprovar que es compleixen totes les mesures de seguretat necessàries per poder continuar amb l'activitat de la pensió, segons ha pogut saber aquest mitjà, tot i que aquest extrem no ha estat confirmat pel consistori.

Cal recordar que la PensióSuiza és un dels establiments que l'Ajuntament de Reus té en cartera per allotjarpersones que es troben en situació de vulnerabilitat a la ciutat. De fet,famílies afectades pel greu incendi del passat mes de gener a l'avinguda Vidal i Barraquer de Reus van ser enviades en aquest punt, una situació que TarragonaDigital ja va explicar.

 

La Pensió Suiza, un cau de problemes


Fa anys que els veïns i veïnes de la zona del carrerAmpledenuncien reiteradament els problemes que causa la pensió. Recentment, una representació de veïns de la zona es va reunir amb diferents partits polítics per tractar més a fons la problemàtica.

És habitual que en aquest local s'hi reuneixin, i allotgin, persones que consumeixen substànciesestupefaents i begudes alcohòliques en grans quantitats, fet que acaba derivant sovint en baralles.

TarragonaDigital ha recollit en reiterades ocasions les denúncies dels veïns de la zona, els quals en l'última gran baralla que hi va haver van assegurar que ja no podien més. «Tenim un problema i greu a la zona», explicaven resignats alguns dels veïns que veien com setmana rere setmana la policia havia de fer acte de presència per algun aldarull

Fins al moment, aquesta és la primera intervenciódirecta de l'Ajuntament de Reus per intentar aturar una situació que estava causant molt malestar a la zona.