El Nàstic se salva a costa de l'ascens de l'Amorebieta

Els grana s'asseguren matemàticament la continuïtat a la categoria de bronze del futbol estatal impedint l'ascens de l'Amorebieta a Segona Divisió amb un empat (1-1)

Els tarragonins han puntuat al camp del líder i ja s'han salvat
Els tarragonins han puntuat al camp del líder i ja s'han salvat | Gimnàstic
20 de maig del 2023
Actualitzat a les 22:36h
El Nàstic ha empatat (1-1) al camp de l'Amorebietai s'ha assegurat la permanència matemàtica a Primera RFEF. Un gol de Quintanilla en el minut 41 ha equilibrat la balança després d'encaixar un gol del local Jauregien el minut 25. Aquest punt fa que els grana tinguin cinc punts de marge respecte al descens quan només queden tres per jugar-se. L'objectiu de classificar-se per a la Copa del Rei, el darrer de la campanya.

Un empat merescut

El repartiment de punts entre ambdós conjunts es pot arribar a considerar just tenint en compte que els locals han gaudit de més perill en les arribades però han vist com el Nàstic era una mica superior en el segon temps. Els locals, que volien el triomf per celebrar l'ascens a casa, han tingut moments puntuals de domini i han trobat el premi en el minut 25 després d'una errada grana.

Un llançament de cantonada mal rebutjat per Pablo Fernández acabava amb el pitxitxi basc Jauregi rematant dins de l'àrea petita per superar plàcidament a Manu Garcia. Els homes dirigits per Dani Vidal s'han vist obligats a reaccionar i ha estat una centrada de Trilles per la banda dreta la que ha aprofitat Quintanilla al segon pal per engaltar i empatar davant el porter local Magunagoitia.

Els segons 45 minuts han permès veure un Nàstic seriós i batallador davant un Amorebieta que, a vegades, ha jugat més amb el cor que amb el cap. Tot i que els bascos han tancat al seu camp als tarragonins en la recta final del matx, l'empat no s'ha transformat i els nastiquers ja tenen la permanència matemàtica. El darrer objectiu serà superar la SDLogroñés a la taula i aconseguir plaça per a la Copa del Rei.

La darrera cita del torneig serà dissabte vinent a les 19.30 hores rebent l'Alcoyanoal Nou Estadi Costa Daurada.