1 de 10

Marc Vinya: «Montblanc és una vila amb moltes mancances i que ningú no ha atès»

El candidat de Junts per Montblanc avui respon l'entrevista de TarragonaDigital per a les eleccions del 28 de maig

Imatge de la presentació del cartell electoral | Albert Oliva
per Albert Oliva, Montblanc | 22 de maig de 2023 a les 08:20 |
Marc Vinya encapçala, de nou, la candidatura de Junts per Montblanc, adscrita a la plataforma Ara Pacte Local. Ho fa en un tàndem, juntament amb Raquel Huguet. Junts per Montblanc és la marca amb la qual es va presentar a les municipals del 2019, i va obtenir 1.341 vots i 5 regidors. A les passades eleccions, la candidatura formava part, amb aquesta denominació pròpia, de la coalició Junts, integrada per Convergència Democràtica, el Partit Demòcrata (PDeCAT) i altres formacions territorials.  Fa uns mesos, Junts per Montblanc es va constituir com a formació local independent, i consta inscrit com a partit al registre de partits polítics. Avui, l'alcaldable explica les propostes del partit amb les quals aspira a arribar al govern municipal, després d'un mandat convuls al plenari de la vila ducal com a líder de l'oposició.— Quina vila es trobarà l’alcalde que governi Montblanc en els propers quatre anys?
— Una vila amb moltes mancances que són conegudes des de fa molt temps i ningú ha atès. Amb problemes d’habitatges, amb un dèficit de serveis socials com un centre de dia, amb l’herència de poques actuacions pensades per les necessitats diàries dels montblanquins i montblanquines... Es trobarà carrers per asfaltar, o en mal estat, amb equipaments sanitaris, culturals i socials deficients. Amb molt patrimoni descuidat. Amb molta feina per endreçar l’ajuntament. Les auditories internes assenyalen una forma de fer que no pot continuar, quan a contractació de personal i de proveïdors, amb un pla de sanejament fins el 2026... 

— Quina ha de ser la principal prioritat de Montblanc durant el pròxim mandat?
— Cobrir els serveis bàsics i atendre a les persones, especialment a les més vulnerables. Oferir solucions en matèria d’habitatge i ajudar al comerç i l’empresa. Cuidar i mantenir els equipaments i tenir els carrers nets, endreçats i ben il·luminats.L'obertura del túnel del coll de Lilla pot tenir un efecte contrari

— Quines oportunitats portarà a la vila ducal l’obertura del túnel del coll de Lilla?
— La millora de les comunicacions ens pot portar més visitants, nous habitants, més empreses, però també pot tenir un efecte contrari. Si no oferim uns serveis públics de qualitat i l’accés a l’habitatge és tan difícil per manca d’oferta i preus alts, potser hi perdrem. El problema és que anem tard, fa anys que sabem que el túnel del Coll de Lilla serà una realitat i fins ara no s’han fet les accions que calia per estar preparats.
 
— Com valora la tensió política que s’ha viscut en els últims mesos al plenari municipal?
— La tensió no agrada a ningú. El problema ve pel fet que hem estat una oposició activa i a qui governa no li agrada la crítica. Hem posat de manifest una forma de gestionar que la gent no comparteix i això posa en evidència al govern. Això ha fet que les tensions vagin a més. Per responsabilitat no ens podem quedar de braços plegats quan veiem actuacions que no són correctes i això fa enfadar a qui no està acostumat a que li portin la contraria.
 

Imatge de la candidatura Foto: Cedida


 
Si la gestió fos correcta no hi hauria crítica, ni caldria acudir a l’empara d’altres administracions i al mateix contenciós administratiu. La recent sentència del contenciós administratiu és la mostra més evident. No es pot mirar cap una altra banda quan sabem que no s’actua d’acord amb la llei.

 La setmana passada va ser molt moguda. Hi ha hagut transfuguisme, doncs?
— Sobre la resolució judicial només cal llegir la sentència. La jutgessa ho diu clar: s’ha alterat la voluntat popular sorgida dels vots. El nostre grup va obtenir cinc regidors a partir de les eleccions. No és democràtic que no els tinguem durant tot el mandat i per això en el seu moment vam reclamar l’acta. Es poden fer les valoracions polítiques que es vulguin i intentar donar versions interessades però la sentència és clara. El decret d’alcaldia no era correcte i hi ha hagut transfuguisme. Dir el contrari del que diu la sentència, és de nou, faltar a la veritat.

Dir el contrari del que diu la sentència és faltar a la veritat

 
— Quina és l’alternativa de Junts per Montblanc a la gestió municipal actual?
— Un govern transparent, que atengui i respongui a tothom de la mateixa forma. Al servei de la ciutadania, amb una gestió rigorosa de les finances i del processos administratius. Complint les normes.  Sense favoritismes ni tractes de favor com fa massa anys que s’està produint.
 
— Per què cal un canvi a Montblanc?
— Fa massa anys que l’ajuntament funciona de forma poc transparent i oberta. L’ajuntament és de tots i ja qui pensa que només és d’uns pocs. Cal aire nou i gestionar d’acord amb els temps actuals. Les coses ja no són “per ordre del senyor alcalde” com abans. Les prioritats de les montblanquines i montblanquins no són les mateixes que les de l’ajuntament actual i això no pot continuar.
 
Participació