1 de 10

Som Espluga proposa la creació de nous habitatges de protecció oficial

L'objectiu és que el jovent es quedi a l’Espluga de Francolí o hi vagi a viure

Imatge de la candidatura | Cedida
per Albert Oliva, L'Espluga de Francolí | 24 de maig de 2023 a les 11:20 |
Som Espluga - AM proposa seguir desplegant les actuacions per garantir habitatge digne i assequible per a tothom i d’incentivar que el jovent es quedi a l’Espluga o hi vagi a viure. Per això, la candidatura vol iniciar els tràmits per poder desenvolupar la reserva de sòl qualificada al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal com a habitatge dotacional. Aquesta reserva es troba al camí de la Cometa. La idea és sol·licitar a l’INCASÒL (Institut Català del Sòl) que iniciï els tràmits necessaris per poder fer un conveni de gestió i que sigui el mateix INCASÒL qui gestioni el projecte i l’obra d’aquests habitatges.


 
La creació de nous habitatges de protecció oficial es suma a l’aposta ferma per la creació d’un parc ampli d’habitatges públics en règim de lloguer social, que ja compta amb dos vivendes al carrer de les Parres i dels Templaris, i que n’afegirà onze més - quatre en règim d’ús social i quatre destinats a cohabitatge per persones joves - gràcies a l’execució del projecte de rehabilitació de l’antiga caserna.

 

Rehabilitació de cal Nicasi

​Altrament, es proposa rehabilitar l’edifici de cal Nicasi per tenir quatre co-habitatges més disponibles per a gent jove, per tal d’incentivar l’emancipació d’aquesta, ubicant-hi un espai comunitari de cotreball per tal de promoure la revitalització del nucli antic. En total, a mig termini, l’Espluga disposarà de 17 habitatges socials i/o joves.
 

Per altra banda es treballarà per desencallar el Pla Parcial Milmanda, seguint acompanyant al sector privat i buscant l’entrada d’agents públics com l’Institut Català del Sòl (INCASOL), amb els quals ja s’han iniciat contactes amb l’objectiu que pugui l’INCASÒL sigui administració actuant i pugui gestionar, com a organisme públic, la urbanització del pla parcial i així executar-lo amb la major celeritat possible.
 

Per tal d’afrontar aquest repte col·lectiu, totes les actuacions plantejades es seguiran duent a terme amb la participació d’entitats, professionals i administracions en el Consell Sectorial de l’Habitatge, un espai on es fa el seguiment i s’acorden les accions a realitzar.
Participació