Denuncien tres brutals agressions a metges al centre d'SGAM de Tarragona

El Col·legi de Metges de Tarragona reclama més seguretat pels professionals que treballen a la Subdirecció General d'Avaluacions Mèdiques

Tres metges del SGAM de Tarragona van ser agredits el passat mes de març.
Tres metges del SGAM de Tarragona van ser agredits el passat mes de març. | Pixabay
25 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:18h
El Col·legi de Metges de Tarragona (COMT) ha denunciat la falta de seguretat dels professionals que treballen al centre de la Subdirecció General d'Avaluacions Mèdiques (SGAM) de la província. Segons l'organisme, tres facultatius van ser agredits en l'últim incident, que va tenir lloc el passat mes de març. Un d'ells el van traslladar a l'hospital per traumatisme cranial i diverses contusions.

El COMT ha assegurat que "fa anys" que es produeixen "agressions físiques, verbals en forma d'amenaces o insults i destrosses de materials béns en consultes i passadissos". Cinc metges han cessat la seva activitat a la SGAM de Tarragona i l'Ebre. En aquest sentit, el COMT ha demanat mesures de seguretat a la Generalitat perquè els facultatius "treballin amb garanties".
 

Les demandes del COMT

El Col·legi de Metges de Tarragona ha reclamat la presència d'un vigilant de seguretat durant tota la jornada laboral, la instal·lació d'un arc de detecció de metalls en l'accés a les dependències de la SGAM, i la instal·lació de càmeres de seguretat a les zones comunes. Argumenten que són mesures que garantiran "la integritat i el benestar" dels professionals.

En aquest sentit, el COMT també ha reclamat més personal perquè "ha incrementat l'activitat assistencial" i que es reconegui "la responsabilitat i la perillositat que assumeixen els metges de la SGAM" amb les qualificacions i retribucions corresponents.