El sol serà el clar protagonista del dissabte

Dissabte radiant amb sol i temperatures que pugen més

El pas d’una cua de front portarà algunes bandes de núvols alts i prims poc importants, més freqüents al Pirineu. Diumenge toquen sostre les màximes amb fins a 25º
Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

La primavera sembla que té pressa per arribar i aquest cap de setmana tindrem un ambient molt suau amb sol i, en definitiva, un temps per aprofitar a l’aire lliure. De moment, aquest dissabte les temperatures ja pujaran una mica més a l’espera que diumenge toquin sostre amb alguns valors fregant o assolint els 25º.

Pel que fa a l’estat del cel, en general dominarà el sol però creuaran algunes bandes de núvols alts i prims poc importants a causa del pas de la cua d’un front desgastat. Els intervals de núvols seran una mica més freqüents al Pirineu. A més, no es descarta que, a primera hora, hi hagi algun núvol baix o boirines en trams de la costa o a l’interior.

Sortida de sol a Gavà
El sol serà el clar protagonista del dissabte | Xavi Cabo

 

Temperatures cap amunt

Aquest dissabte els termòmetres pujaran una mica més que no pas divendres i moltes màximes es mouran entre els 16º i 21º amb un ambient molt agradable o suau al centre del dia arreu. Tan sols al Pirineu la sensació serà més aviat de fresca. El vent de garbí es reforçarà a la costa a la tarda.

Pel que fa a les mínimes, no experimentaran grans canvis i hi haurà algunes tímides glaçades a zones de l’interior i a les valls del Pirineu. La majoria de valors, però, es mouran entre els 0º i 5º a punts de l’interior i del prelitoral, més baixos localment, sobretot a les valls pirinenques. Entre 6º i 11 a prop de la costa.

Diumenge amb calor en alguns llocs

Les temperatures es dispararan i tocaran sostre diumenge, quan la majoria de màximes es mouran entre els 20º i 25º, però localment es pot superar aquesta xifra a Ponent i a les Terres de l’Ebre. Una situació de calor primaveral que vindrà acompanyada de sol en general, tot i que hi haurà intervals de núvols al voltant del Pirineu, sense descartar algun xàfec a la cara nord. La propera setmana arribaran alguns xàfecs i també una baixada clara dels termòmetres.


Comentaris