Imatge d'un plugim i molts núvols al Delta de l'Ebre

A les portes d’un canvi que ens portarà dies de temps molt canviant i mogut

Diversos fronts atlàntics portaran alguns ruixats, cel de tots colors i, sobretot, ventades els propers dies

El temps canviarà totalment de dinàmica a partir d’aquest dimecres, 20 de gener, amb l’arribada d’un front atlàntic que ens portarà alguns ruixats dispersos que poden aparèixer de forma passatgera a pràcticament qualsevol lloc, força núvols arreu i la reducció de les glaçades nocturnes. Un canvi que obrirà les portes al fet

que, durant els dies vinents, el temps estigui molt canviant i més mogut, amb estones de força núvols, noves tongades de ruixats febles i ventades localment intenses.

Mapa de previsió a Catalunya el 20 de gener del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Força núvols i alguns ruixats

Pel que fa a l’estat del cel, el front anirà arribant de matinada aquest dimecres amb núvols que s’estendran per tot arreu. Serà un dia força tapat a la majoria de comarques, sobretot com més a l’oest, mentre que al nord-est hi haurà algunes clarianes al llarg de la jornada, especialment al matí.

A partir del migdia, arribarà per Ponent una banda de ruixats febles que afectarà sobretot comarques de l’oest i cara sud del Pirineu i Prepirineu, tot i que poden arribar amb el pas de les hores a la resta del territori. Sempre fenòmens febles, dispersos i passatgers, i no es veurà precipitar, ni de bon tros, a tot arreu. Poca cosa tot plegat.

Cota de neu al voltant dels 1.300 metres a la cara sud pirinenca i entre 1.400 i 1.600 a la nord. Atenció amb el vent també, començarà a bufar amb ganes el garbí a tota la costa i zones elevades, on s’esperen alguns cops forts.

Canvis en les temperatures

Pel que fa a les temperatures, de nit pujaran més per l’augment dels núvols i les glaçades desapareixeran de diversos punts. Seguirà fent fred d’hivern però de forma més moderada que els últims dies. En canvi, de dia baixaran una mica, amb la majoria de màximes entre 10º i 15º,  potser una mica més altes al nord-est, mentre que al Pirineu, Prepirineu i depressió Central se situaran de 6º a 11º. Valors, en tot cas, normals per l’època.

Més ruixats i ventades els propers dies

De cara als dies vinents, el pas de més fronts atlàntics més o menys actius faran que el cel estigui molt canviant a Catalunya, amb estones de sol però també de força núvols i alguns ruixats, febles i poc importants fora de la cara sud del Pirineu de Lleida. Haurem d’estar molt pendents de les ventades entre garbí i ponent, ja que aniran a més i, de cara al divendres, podríem tenir un important temporal de vent a moltes comarques.