1 de 10
Política

Reduir un 20% els sous dels regidors a l'Ajuntament de Tarragona, una de les mesures per retallar el deute

El grup municipal va traslladar aquest dijous les seves propostes a l’alcalde Rubén Viñuales, el qual es va mostrar a favor a les xarxes

Una imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Tarragona | Viquipèdia
per TarragonaDigital, Tarragona | 6 d'octubre de 2023 a les 09:04 |
La roda de premsa del dilluns passat de l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, segueix donant titulars. Després que els grups de l'oposició carreguessin contra l'anunci "catastrofista" de Viñuales, assegurant que la situació econòmica al consistori era "crítica", es van començar a filtrar possibles mesures per encarrilar les finances municipals.

Les primeres van enfocades a incrementar la càrrega fiscal als ciutadans, amb un increment del 20% de l'IBI, augment de les tarifes de la zona blava o més zones d'aparcament regulades, entre d'altres.


Aquest dijous, el grup municipal de Junts a Tarragona va comunicar que aposta per reduir un 20% els sous dels regidors i assessors de l’Ajuntament de Tarragona per "alleugerir" la situació econòmica del consistori. Aquesta mesura també va en la línia del PSC de Tarragona, ja que l'alcalde de Tarragona es va mostrar a favor de la mesura a les xarxes socials assegurant que "tots hem de fer esforços, inclosos els membres de l'Ajuntament. Per això proposem a la resta de grups municipals baixar un 20% els nostres salaris".


Es tracta d’una de les mesures que el partit va traslladar aquest dijous a l’alcalde Rubén Viñuales, entre les que també destaca la reducció de l’IBI "tant com sigui possible". També li han plantejat que prengui les mesures sancionadores necessàries davant l’incivisme en abocament de deixalles i brossa, així com per aquells vehicles que superin els 30 km/h dins de la ciutat.


Altres de les mesures que Junts ha presentat al govern municipal han estat la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals, la concessió de guinguetes a platges i jardins, la implementació de noves zones blaves i invertir als polígons industrials per facilitar l’arribada de noves empreses, entre altres.

Els populars aposten per les inversions


Per la seva banda, la portaveu del PP a Tarragona, Maria Mercè Martorell, ha manifestat que el partit continua estudiant la proposta econòmica de l’Ajuntament amb la voluntat de "lluitar per tenir una ciutat que sigui capaç d’aconseguir més inversions".


"Hi ha altres formes d’obtenir ingressos sense apujar els impostos", ha defensat Martorell, qui afirma que presentaran les seves mesures al govern municipal en els pròxims dies.
Participació