La sequera descobreix al pantà de Riudecanyes un cotxe robat a Tarragona l'any 1997

La situació límit del pantà del Baix Camp ha deixat a la vista un vehicle robat fa 26 anys al barri de Bonavista

Imatge del cotxe robat fa 26 anys a Tarragona que ha aparegut al pantà de Riudecanyes.
Imatge del cotxe robat fa 26 anys a Tarragona que ha aparegut al pantà de Riudecanyes. | Cedida
29 de desembre del 2023
Actualitzat a les 22:15h
El passat dimecres 27 de desembre, l'Emi i el Manolo, un matrimoni del barri tarragoní de Bonavista, van rebre una sorprenent trucada de la Guàrdia Urbana de Reus que els alertava que havien trobat el seu cotxe, un Opel Kadett, al pantà de Riudecanyes. En aquest sentit, es tractava d'un vehicle que els van robar el 5 d'agost de 1997 a Bonavista i del qual no havien tingut cap notícia fins ara.

La sequera que viu Catalunya ha deixat el pantà de Riudecanyes sota mínims, deixant a la vista el cotxe robat a aquest matrimoni fa més de 26 anys. L'Emi Carrasco assegura que "vaig pensar que era una broma, sort que no em van trucar l'endemà, que era el Dia dels Innocents".

En aquest sentit, l'Emi diu que quan van rebre la trucada van sentir "incredulitat", alhora que lamenta que hagin aconseguit trobar el cotxe a causa de la sequera. Tot i això, assegura que "ha estat com tancar un tancar un capítol", ja que "ara sabem que van fer amb el nostre cotxe".
 

El primer cotxe comprat per aquest matrimoni tarragoní

Aquesta veïna de Bonavista recorda que el cotxe que ara han trobat va ser el primer que van comprar després de casar-se i que els van costar molt adquirir-lo. Així mateix, assegura que no era la primera que els hi robaven, ja que un any i escaig abans ja ho van patit, tot i que van poder recuperar-lo després que els lladres tinguessin un accident.

El mateix dimecres van anar al pantà de Riudecanyes, tot i que se'ls va fer fosc i només el van poder veure de lluny. L'endemà, dijous 28 de desembre, l'Emi i el Manolo van tornar al pantà i van poder apropar-se al seu vehicle.

En l'interior van trobar els papers del cotxe, així com una jaqueta d'un dels seus fills i unes xancletes, tot i que una bicicleta i un cotxe teledirigit que hi havia al maleter havien desaparegut.
 

En un primer moment els van dir que havien de retirar el vehicle

En un primer moment, els van dir que fessin les gestions pertinents per retirar el vehicle si no volien ser multats. Així, van haver de demostrar que el cotxe havia estat robat l'any 1997 amb la corresponent denúncia que van interposar en el seu moment davant la Policia Nacional.

Després de fer aquestes gestions, l'amenaça de multa va desaparèixer i ara queda pendent que les autoritats retirin el vehicle del pantà de Riudecanyes. L'Emi recorda que quan va entrar en vigor l'impost del CO2 de la Generalitat, també els va arribar el rebut de pagament, tot i haver posat la denúncia per robatori.

Més de 26 anys després del robatori, l'Emi i el Manolo han conegut què va passar amb el cotxe que van comprar amb tanta il·lusió i sacrifici. Finalment, l'Emi lamenta "la maldat d'alguna gent" per haver robat el seu vehicle i haver-lo tirat al pantà, alhora que diu que "mai s'ha de perdre l'esperança".