Porten al teatre el mític concert de Pau Casals davant de Kennedy a la Casa Blanca

La producció s'estrenarà al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell el 25 de març

Presentació de l'obra 'Un concert a la Casa Blanca'.
Presentació de l'obra 'Un concert a la Casa Blanca'. | ACN
22 de febrer del 2023
Actualitzat a les 14:09h
'Un concert a la Casa Blanca' és el títol de l'obra de teatre que han ideat Jordi Roigé i Llorenç Rafecas, i que rememora l'actuació que el 1961 va fer Pau Casals a la residència de l'aleshores president nord-americà John F. Kennedy. Es tracta d'un muntatge que compta amb Mingo Ràfols, Mercè Pons i Roc Esquius com a intèrprets i que s'estrenarà el 25 de març al Teatre Àngel Guimerà (Tàg) del Vendrell.

El 13 de novembre de 1961, Pau Casals va actuar a la Casa Blanca davant l'aleshores president nord-americà John F. Kennedy. Aquell concert va ser un dels pocs en què Casals va trencar la seva promesa de no tocar el violoncel en països que reconeguessin la dictadura franquista.  

Casals pensava que Kennedy volia lluitar contra les injustícies i en favor de les democràcies, i va fer el pas per actuar a la Casa Blanca. Aquell dia, el Mestre i el president nord-americà van poder conversar tranquil·lament, abans d'un concert que va incloure peces de Couperin, Schumann i Mendelssohn, finalitzant amb 'El Cant dels Ocells'. 

L'obra vol ser un homenatge al Casals en el 50è aniversari de la seva mort, segons han destacat aquest dimecres 22 de febrer els seus impulsors. Després de l'estrena al Vendrell, l'obra farà gira per diverses poblacions en col·laboració amb la Xarxa de Teatres Ateneus. A partir de l’octubre, està prevista una estada al Teatre Gaudí de Barcelona.