1 de 10
CONSTANTÍ

Reconstruiran la volta de l'església de Constantí, que es va ensorrar el 2018

L'actuació suposarà una inversió de 50.000 euros, 10.000 dels quals els aportarà Repsol

Imatge de la volta ensorrada de l'església de Constantí. | Cedida
per TarragonaDigital, Constantí | 23 de març de 2023 a les 16:30 |
L'Arquebisbat de Tarragona reconstruirà la volta de l'església parroquial de Sant Feliu Màrtir de Constantí que va ensorrar-se l'abril de 2018 a causa de la caiguda d'una encavallada. Està previst que les obres comencin al juliol d'aquest any 2023 i s'allarguin durant dos mesos.

El pressupost de l'actuació és de 50.000 euros, 10.000 dels quals els aportarà Repsol, mitjançant un conveni de col·laboració entre l'empresa, l'Ajuntament de Constantí i l'Arquebisbat.


Cal recordar que l'església parroquial de Sant Feliu Màrtir de Constantí està tancada al culte des de 2016, quan van aparèixer unes esquerdes.
 

Ajuntament, Arquebisbat i Repsol mostren la seva satisfacció

L'alcalde Òscar Sánchez ha destacat que «ja es veu la llum al final del túnel» i ha agraït la feina que s’està fent des de l’Arquebisbat en un tema que ha qualificat de «complex». Així mateix, ha agraït la tasca de Mn. Antoni Pérez de Mendiguren, rector de la Parròquia, que ha vetllat per «continuar desenvolupant l’activitat parroquial al municipi».


Per la seva part, Mn. Víctor Mosquera, vicari per a l’administració dels béns de l’Església i l’economia diocesana, ha volgut agrair l’ajuda i la intermediació de l’Ajuntament de Constantí, així com el compromís de Repsol.

A més, ha recordat que «l'Arquebisbat i la Parròquia tenim l'obligació moral de vetllar pel patrimoni de l'Església» i que «s'està treballant amb els tècnics perquè, quan ho creguin oportú i no hi hagi cap mena de perill, es pugui reobrir l'església».


Finalment, Javier Sancho, director del complex industrial de Repsol a Tarragona, s'ha mostrat satisfet de col·laborar amb aquest projecte. «Fa molts anys que demostrem que som sensibles a les demandes del territori», ha afirmat.
Participació