Kevin Bordas, MasterChef

De 'Fresita' a Marlo: els personatges de Tarragona que han triomfat a la televisió

'Fresita', Mireia d'OT, Maika Barbero, Els Herzog o Chipper han estat tarragonins que han passat per diversos programes de telerealitat

El talent tarragoní està en auge en els darrers temps i està guanyant presència als diversos ‘realities’ que hi ha a la televisió. En aquestes darreres setmanes, quatre artistes de les comarques de Tarragona han entrat a participar en dos concursos televisius. Tres ho han fet al programa ‘La Voz’, que s’emet a Antena 3 i un a ‘Fama’ de la plataforma Movistar.El protagonisme tarragoní en ‘realities’, però, no és d’ara. Diverses han estat les persones que han participat en aquesta mena de programes, ja sigui demostrant el seu talent per la música o el ball, o passant proves i la convivència mentre t’observen, com Gran Hermano.

Entre tots aquests artistes i personatges de la regió de Tarragona hi ha noms tan coneguts com Mireia Montávez, participant en la primera edició d’Operación Triunfo  amb Bisbal, Bustamante o Chenoa, o la guanyadora de Gran Hermano 5, ‘Fresita’.  Però, després de la seva «fama» aconseguida en aquests programes, que n’és de la seva vida lluny del focus mediàtic que et dona la televisió.

Mireia Montávez, d’OT a cantant infantil i organitzadora d’esdeveniments

Mireia Montávez, de Vila-seca, va ser una de les 16 concursants que van participar en la primera edició d’Operación Triunfo. Mireia, va entrar al concurs amb només 19 anys i, tot i la seva curta estada en el concurs musical —va ser la segona expulsada— aquest va ser un èxit total entre tots els nois i noies que veien cada setmana el programa de TVE. Fins i tot, 15 anys després, van realitzar el documental ‘Operación Triunfo: El Reencuentro’ que va estar format per quatre episodis, en què tots els concursants i professors es retrobaven i va servir per fer un concert final al Palau Sant Jordi de Barcelona, on tot va començar per ells.

En finalitzar el concurs, Mireia va formar part de la banda ‘Fórmula Abierta’, amb tres participants més del concurs, Geno, Javián i Álex Casademunt, amb èxits com ‘Te quiero más’. Després de la trajectòria amb el grup, Mireia va començar un nou repte, relacionat amb el món de la música i els espectacles infantils. En aquest sentit,  va muntar ‘La Banda de Mireia’, on ella, acompanyada de quatre personatges, els quals representen les estacions de l’any. A més de seguir amb la banda, actualment Mireia també està realitzant una gira en solitari, després de presentar el seu single ‘Sigo siendo yo’. Tanmateix, la vila-secana ha muntat una empresa de bodes i esdeveniments, que porta el seu nom.

La Banda de Mireia
Mireia Montávez, d'OT 1, segueix la seva gira en solitari i amb 'La Banda de Mireia' | La Banda de Mireia

 

‘Fresita’, guanyadora de GH 5

Nuria Yañez Vílchez, de Salou, més coneguda com a ‘Fresita’, va ser la guanyadora de Gran Hermano 5, deixant imatges que han passat a la història del programa, com la de la vaca. En sortir del programa, va estar al plató d’’A tu lado’ comentant la sisena edició del ‘reality’. Després d’anys passant per televisions locals, el 2013, ‘Fresita’ va passar per ‘Sálvame’ explicant que estava arruïnada.

En l’actualitat, Nuria presenta un programa anomenat ‘Cuentaselo a Nuria Fresita’ a Ràdio Polinyà, a més de tenir una ‘boutique’ de moda, anomenada ‘La boutique de Nuria Fresita’, que ven productes i dona consells de moda per internet.

Nuria Yáñez, coneguda como 'Fresita' va ser la guanyadora de 'GH5' | TarragonaDigital

 

Chipper, d’Amèrica a Tarragona per triomfar a OT

Chipper Cooke va arribar a Tarragona per triomfar en el món de la música i, poc després de la seva estada, va entrar al programa d’Operación Triunfo, en l’edició del 2008. L’experiència va ser força positiva, ja que va acabar en tercera posició en aquest ‘reality’ musical.

Chipper, en sortir del concurs de televisió, va seguir la seva carrera en solitari. En l’actualitat, el nord-americà, canta en solitari, però molts cops ho fa acompanyat de la banda de versions ‘The Wave’, sota el nom de ‘Chipper & The Wave’, pujant als escenaris del territori. En els darrers temps també ha posat la veu en un dels darrers temes del productor musical  Marc C. Griso, ‘Stronger’. Tanmateix, ha participat en el darrer disc de La Marató de TV3.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hace dieciocho años que me despedí de mi madre por cáncer de páncreas y aún duele como si fuera ayer... Peró seguimos luchando y la cura está aún más cerca! Gracias @lamaratotv3 para la oportunidad de cantar YMCA en el disco en el "Medley Clàssics Dance Disco 80's". El disco entero es una pasada! Espero se recaude muchísimo! Música de fondo de este vídeo: @pabloalboran "El Teu Refugí" del disco La Marató 2018. Gracias Pablo por este temazo! Me encanta!! . . . . . . . . . #lamaratótv3 #hovisc #singers #greatmusic #lovemusic #porunabuenacausa #chipperot2008 #ymcacover #detodocorazon #igers #igersbcn #igercatalunya #igerstarragona #igertgn #contraelcancer

A post shared by Chipper Cooke (@chipper_cooke) on

Pau Piqué i Maika Barbero, finalistes de la primera edició de 'La Voz'

Joan Pau Piqué, de Cambrils, i Maika Barbero, de Reus, van ser dues de les veus més destacades en la primera edició de 'La Voz' a la televisió. El cambrilenc, a l'equip de Malú, i la reusenca, al de Melendi, van aconseguir arribar a la final del programa després d'un excel·lent pas per aquest. Finalment, però, cap dels dos va aconseguir guanyar i van quedar en quarta i tercera posició, respectivament. 

En l'actualitat, Pau Piqué segueix la seva trajectòria musical pels escenaris d'arreu del territori i ho combina amb la feina de doblador de sèries i cinema, després de posar la seva veu a personatges com Mr. Satan, de Bola de Drac. A més, el cambrilenc és actiu a les xarxes socials, sobretot a Facebook, compartint les seves darreres cançons.

D'altra banda, Maika Barbero continua al damunt dels escenaris a ritme de rock després del seu pas per 'La Voz'. Això sí, la reusenca ha tret la seva faceta més artística i s'ha passat al món de YouTube en el seu canal, on parla del Festival d'Eurovisión.

Niedziela Raluy, del Circ a GH i 'Got Talent'

Niedziela Raluy és una de les components del reconegut Circ Raluy, que dona voltes arreu del món amb els seus espectacles de circ. Niedziela, nascuda a Tortosa, es va donar a conèixer en participar l'any 2015 a Gran Hermano 16, amb coneguts personatges com 'Suso' o Sofía Suescun. En aquesta edició, la tortosina, va ser finalista.

Després de passar per GH,  Niedziela va participar amb la seva germana al programa 'Got Talent', realitzant un número de circ que va deixar bocabadats al jurat. Tot i arribar a la final, no van poder participar-hi «per motius personals». Actualment, Niedziela continua fent els seus espectacles acrobàtics amb el Circ Raluy arreu del món. 

Niedziela Raluy (dreta) amb Sofía Suescun a GH 16 | Instagram

 

Les versions del tarragoní 'Oscárboles' van triomfar a Factor X

Óscar Noguera Ciprés, més conegut com a 'Oscárboles', és un cantautor de Tarragona que va participar en el 'talent show' Factor X. El tarragoní va arribar a la final d'aquest programa realitzant cançons originals repletes d'ironia, crítica i humor. El cantautor, després d'arribar a la final del programa Factor X, ha seguit amb les seves interpretacions musicals per tot internet. 

En l'actualitat, 'Oscárboles' segueix realitzant els seus 'shows' musicals pels escenaris del territori, ensenyant les seves divertides creacions. 

 

Kevin i Adrián, de Tarragona a les cuines de MasterChef

Kevin Bordas, de Tarragona, van participar en el 'reality' culinari de TVE MasterChef, en el qual va quedar en cinquena posició, a les portes de la gran final del programa. Arribant al concurs com a cambrer i model, després del seu gran pas per les cuines del 'reality',  Kevin no va seguir amb la seva trajectòria de cuiner i va seguir amb una de les seves passions que l'està fent donar voltes per tot el país, el voleibol. Havent jugat en equips com el Sant Pere i Sant Pau o el FC Barcelona, juga en la Superliga 2 defensant la samarreta de l'AD Cáceres de Voleibol. 

Per la seva part, Adrián Gómez, també de Tarragona, no va tenis un pas tan bo pel programa MasterChef. Gómez, va ser dels primers expulsats de la cinquena edició del 'reality'. Tanmateix, ell ha seguit amb la seva passió per la cuina i treballa en el Càmping Creixell Beach Resort.  A més, també és molt actiu en les seves xarxes socials, sobretot a Instagram i Facebook, on comparteix imatges del seu dia a dia.

Kevin Bordas, MasterChef
Kevin Bordas, de Tarragona, va participar a Masterchef 3 | Masterchef

 

Els Herzog, una sensació a 'La Voz'

Normalment en un concurs musical participen individualment, però, Mikel i Ivàn Herzog, de Cambrils, van concursar plegats a 'La Voz'. Tot i no arribar a la final, els Herzog van deixar un bon record en el programa amb grans actuacions. A més, tots dos van fer una gran amistat amb  Luís Cepeda, concursant en aquella edició de 'La Voz' i un dels participants a 'Operación Triunfo 2017'. 

La seva trajectòria musical no va finalitzar en el programa i van seguir treballant plegats en el món de la música i pujant la seva música al seu canal de Youtube. Tanmateix, per la seva banda, Mikel Herzog treballa en alguns musicals a Barcelona i, actualment, està en el 'Broadway A Cappella' al Teatre Condal de la capital catalana.

Keila, Marlo, Tare i Iván, els tarragonins que triomfen a la televisió

Després d'aquests tarragonins que han triomfat a la televisió —segurament, n'hi han més—en l'actualitat, quatre ho estan fent en dos programes: 'La Voz' i 'Fama A Bailar'. Tot i poder-se afegir algun talent més als programes, ara mateix, són tres artistes de les comarques tarragonines que participaran a 'La Voz'  – Keila, Marlo i Tare–, mentre que en serà un que ho farà a 'Fama A Bailar'—Iván.

Pel que fa a la Keila García, d'Amposta, va enamorar als quatre 'coaches' amb la cançó de 'Lost on You' acompanyada del seu violoncel i va escollir participar en l'equip de Pablo López. Tanmateix,  Marlo, de Roda de Berà, va assombrar a tots els presents amb 'Jar of hearts'  i es va decidir per formar part de l'equip de Paulina Rubio. A més, Marlo, també va ser finalista de 'Got Talent' i guanyador de 'Got Talent Junior'. Finalment, la més recent va ser l'actuació de  Tare Cortés, de Tarragona, qui amb la seva veu flamenca i la seva guitarra va enamorar als 'coaches', per acabar escollint l'equip d'Antonio Orozco.

D'altra banda, Iván Santander, del Vendrell, es va presentar al programa 'Fama A Bailar' i va dansar al ritme de 'Perm', de Bruno Mars. A més, també va passar per l'escenari de 'Got Talent'.

La cantant d'Amposta, Keila García va fer posar la pell de gallina amb la cançó 'Lost on You' | Youtube