1 de 10
Alt Camp

Es redueixen d'una manera important les xifres delinqüencials a Valls

Es mantindran els dispositius de seguretat i la presència policial al carrer

Pla detall d'una càmera de videovigilància instal·lada al carrer de la Cort de Valls, amb el campanar de Sant Joan al fons. | Núria Torres/ACN
per Albert Oliva, Valls | 21 de novembre de 2023 a les 14:50 |
La Junta de Seguretat Local de Valls ha celebrat una reunió amb la participació dels comandaments dels cossos de Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Local i l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil i ha acordat mantenir el reforç de la presència policial al carrer i els dispositius de seguretat ciutadana que, en l'últim any, han contribuït a reduir d'una manera important les xifres delinqüencials

A la trobada s'han analitzat les dades policials dels últims anys que destaquen per la reducció d'un 8,2% del global de les infraccions penals. Entre aquestes sobresurt el descens del 29,8% dels robatoris amb força, en especial a domicilis (-24,5%), interiors de vehicles (-45,4%) o establiments (-78,3%). A la vegada, també es redueixen els robatoris amb violència i intimidació en més d'un 47,1%.


Tot i la tendència positiva de les dades en els últims mesos que han situat la taxa de delictes a Valls per sota del global de Catalunya, la Junta de Seguretat ha apostat per mantenir els dispositius de seguretat i la presència policial al carrer que ja es van reforçar els anys 2021 i 2022.

Continua el desplagament de càmeres

L'Ajuntament de Valls també continuarà amb el desplegament de càmeres de videovigilància que, com s'ha posat de manifest avui a la Junta de Seguretat, han estat un element dissuasiu molt efectiu en l'últim any i han possibilitat la identificació i posterior detenció de presumptes autors de delictes.

En aquest sentit, a més de les càmeres ja instal·lades al carrer de la Cort i al carrer de la Peixateria, també se n'instal·laran en breu als aparcaments públics municipals de l'Hort del Carme, la Cooperativa i el Barri Vell i, en projecte, ja es preveu ampliar el seu abast a la zona del Portal Nou.


A més, també s'ampliarà el número de càmeres lectores de matrícules que, des de 2021 estan instal·lades a les entrades de Valls pel pont del Mas Miquel i la carretera de Tarragona i que el 2024 es desplegaran també a altres accessos principals de la ciutat com les carreteres de Barcelona, el Pla i Montblanc.
Participació