El CN Reus Ploms preveu executar la venda a la primavera i engegar la reforma enguany

Una empresa comprarà 2.800 metres quadrats del club per construir-hi una residència

17 de gener del 2023

El Club Natació Reus Ploms posarà en marxa el seu projecte de reforma aquest 2023. La venda d'una part dels terrenys s'ha d'executar aquesta primavera segons ha informat Canal Reus i ha corroborat TarragonaDigital. El calendari previst actualment situa l'inici de les obres del club durant el darrer trimestre d'enguany.

 

L'empresa compradora dels 2.800 metres quadrats que toquen a l'avinguda de Tarragona té intenció de començar la construcció d'una residència aquest mes de juny. En paral·lel, el Ploms posaria en marxa una renovació del model energètic. Es divideix en tres eixos, començant per la incorporació de biomassa per escalfar les piscines, substituint l'ús actual de gas.

 

En segon lloc es canviarà la il·luminació de les instal·lacions per llums de led i s'instal·laran plaques solars per subministrar-se l'electricitat. Els canvis es volen fer «tan aviat com sigui possible» segons subratlla el president de l'entitat, Isidre Guinjoan. Aquesta part del projecte resta pendent del finançament bancari, però si no s'aconseguís, es faria tan bon punt s'ingressés la venda dels terrenys.

 

El president explica que el Ploms ha de reparcel·lar urbanísticament els seus terrenys per separar la part que es ven, que són 2.800 metres quadrats. Està previst que l'operació de compra s'executi entre finals de març i principis d'abril. A partir d'aquí, l'empresa compradora ja podrà començar les obres, previstes pel mes de juny.

 

Es tracta d'una parcel·la de 2.800 metres quadrats que fa cantonada entre l'avinguda de Tarragona i la de Marià Fortuny. La comprarà, per 2,5 milions d'euros, l'empresa francesa AEGIDE, dedicada a les residències geriàtriques. A l'entitat reusenca li permetrà eixugar el deute que fa anys que arrossega i plantejar el gran projecte de reforma.

 

S'encarregarà el projecte definitiu a partir de l'avantprojecte que ara hi ha sobre la taula. L'objectiu del Ploms, si tots els calendaris es compleixen, és començar les obres a finals d'aquests 2023. Guinjoan explica que «si podem començar a l'octubre, no ho farem al desembre, però ja veurem com va tot».

 

«Tindrem al voltant d'un any d'obres i intentaríem inaugurar-ho a finals del 2024», afegeix. A la pastilla urbanística que es vendrà aquesta primavera ara hi ha les pistes de pàdel. La previsió és traslladar-les a la zona on ara hi ha l'aparcament del club, que es vol soterrar.

 

Un altre canvi notable que preveu el projecte d'obres és l'enderroc de l'edifici de l'avinguda de Marià Fortuny per tornar-hi a aixecar piscines. Tot plegat ha de suposar una reforma i millora importants per a les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms. Un projecte que es preveu que tingui un pressupost entre cinc i set milions d'euros.