El PSC escombra al Tarragonès i el PP se situa com a segona força

ERC s'enfonsa a la comarca i cau fins a la cinquena posició, perdent més de 4.500 vots

El PSC ha estat la força més votada en 15 dels 22 municipis del Tarragonès.
El PSC ha estat la força més votada en 15 dels 22 municipis del Tarragonès. | TarragonaDigital
13 de maig del 2024
Actualitzat a les 0:08h

El tsunami vermell del PSC també ha tenyit el Tarragonès aquest diumenge 12 de maig. Els socialistes han guanyat en 15 dels 22 municipis de la comarca, esdevenint primera força en els més grans. En aquest sentit, la llista de Rosa Ibarra s'ha imposat, entre altres, a Tarragona, Salou, Vila-seca, Constantí, Torredembarra, Altafulla i el Morell.

El Partit Popular ha confirmat la seva recuperació, assolint la segona posició a la comarca del Tarragonès. La tercera força ha estat Junts, que s'ha imposat en sis municipis i que ha quedat a pocs vots dels populars. Cal destacar també que Vox, quarta força a la comarca per davant d'ERC, ha estat segona força política a la Canonja, Constantí, la Pobla de Mafumet i Vila-seca.

Salou es confirma com a feu socialista

El PSC s'ha imposat de manera clara a Salou, amb 2.267 vots i el 28,60%. Els socialistes han incrementat en vots i en percentatge, superant folgadament la segona força, el Partit Popular. Els conservadors han sumat 1.592 vots, més d'un miler més que fa tres anys, i el 20,09% dels sufragis.

🔴 Consulta els resultats del 12-M a Salou

La tercera força és Vox amb 1.393 vots, mentre que Junts cau a la quarta posició, amb 1.011 sufragis. ERC confirma la seva patacada, perdent més de 300 vots i passant de tercera a cinquena força a la capital de la Costa Daurada. La participació ha estat del 47,74%, gairebé dos punts més que l'any 2021.

El PSC supera el 31% dels vots a Vila-seca

Els socialistes han millorat els seus resultats a Vila-seca aquest 12 de maig, superant el 31% dels vots i fregant els 2.600 sufragis. La segona força torna a ser Vox, que aconsegueix 168 més que fa tres anys, però retrocedeix en percentatge de vot. El PP escala fins a la tercera posició, amb un incremente de més de 10 punts i 1.331 vots.

🔴 Consulta els resultats del 12-M a Salou

Junts millora resultats per aconseguir la quarta força, mentre que ERC perd pistonada a Vila-seca, amb 253 sufragis menys i gairebé 5 punts percentuals de retrocés. 

Constantí segueix sent territori socialista

El PSC ha guanyat folgadament a Constantí, confirmant el municipi com a feu socialista. En aquest sentit, la candidatura de Rosa Maria Ibarra ha rebut 671 vots i un 32,85%. Vox repeteix en segona posició, amb 371 vots i un 18,16% de sufragis. ERC manté el tipus en aquest poble del Tarragonès, sent la tercera força, amb un petit retrocés en vots i percentatge.

🔴 Consulta els resultats del 12-M a Constantí

El PP recupera terreny i se situa com a quarta força, amb 241 vots i l'11,80% dels suports, mentre que Junts ocupa la cinquena posició amb 230 vots i l'11,26%. 

Els socialistes desbanquen ERC com a primera força a Torredembarra

Torredembarra ha votat canvi aquest 12 de maig i el PSC s'ha convertit en la força més votada a Torredembarra, desbancant ERC. Els socialistes han guanyat prop de 700 vots, situant-se amb el 27,30% dels sufragis. ERC passa de primera a tercera força, perdent gairebé 300 vots. Junts puja a la segona posició, amb 1.365 vots i el 20,48% de suports.

🔴 Consulta els resultats del 12-M a Torredembarra

El PP també confirma la seva recuperació al municipi del Baix Gaià, amb 780 vots que serveixen per superar Vox, que amb 718 vots és la cinquena força.

PSC i Junts superen ERC a Altafulla

La marea vermella del PSC també s'ha confirmat a Altafulla, on els socialistes s'han imposat per poc a Junts. Els de Rosa Maria Ibarra han aconseguit 690 vots, mentre que els de Mònica Sales han recollit 635 sufragis. Ambdues formacions han superat ERC, que cau de la primera a la tercera posició, amb 399 vots.

🔴 Consulta els resultats del 12-M a Altafulla

La quarta força a Altafulla és el Partit Popular amb un important increment en vots i percentatge, mentre que Comuns Sumar ocupa la cinquena posició. Vox i la CUP perdent suports i cauen a la sisena i setena posició al municipi del Baix Gaià.

Els socialistes s'imposen per la mínima al Morell

El PSC també ha guanyat les eleccions al Morell, tot i que ho ha fet per només tres vots. Els socialistes han sumat 347 sufragis, mentre que Junts n'ha aconseguit 344. Ambdós partits han superat ERC, que ha perdut 80 vots i ha caigut de la primera a la tercera posició.

🔴 Consulta els resultats del 12-M al Morell

Com a quarta força apareix el Partit Popular, amb 179 vots. El PP ha superat Vox, que amb 164 vots ha estat la cinquena opció més votada pels morellencs.

Arxivat a