Isabel Lázaro i Santiago Abascal en un acte del partit a Tarragona

Vox Tarragona enllaça crisi rere crisi en les darreres setmanes

La formació d'ultradreta està patint una caiguda d'afiliats «en picat» | Un candidat a alcalde de Vox, denuncia a la presidenta tarragonina de la formació

Mals temps per la formació d'ultradreta Vox a les comarques de Tarragona. En les darreres setmanes, Isabel Lázaro, la presidenta provincial de la formació de Santiago Abascal a Tarragona, salta de  crisi en crisi, sense que hi hagi perspectives de millora ben aviat. A finals del passat mes d'octubre, Lázaro veia com la seva estructura al Vendrell, a la capital del Baix Penedès, se n'anava en orris.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Delmesa González, excoordinadora dels verds al Vendrell, saltava a un altre partit d'ultradreta, acompanyada d'un grup d'afiliats. En concret, González es passava a les files de SOMI, Som Identitaris, la formació de l'històric líder d'ultradreta, el vigatà Josep Anglada. A més a més, Delmesa González  marxava engegant-ho tot pel pedregar, assegurant que la presidenta de Vox a Tarragona només es preocupava pel «seu interès personal, per tal de poder-se col·locar en un futur dins les institucions». 

Vox Tarragona negava la major, assegurant que no patien una baixa d'afiliats «en picat», com apuntaven fonts consultades, ans al contrari, «després de la  moció de censura, estem creixent en nombre d'afiliats, també al Vendrell». Així mateix, capgiraven la situació i afirmaven que Delmesa González es va apropar al partit «cercant un sou o un càrrec. Volem deixar clar que  Vox no és cap agència de col·locació». Deu dies després de l'embolic al Baix Penedès, arribava la  nova crisi, aquest cop de la mà d'una persona que havia sigut de la total confiança de Lázaro, el jove reusenc Jordi Ferré.

Isabel Lázaro, Jordi Ferré i el PP de Tarragona

Després de l'estira-i-arronsa entre Vox Tarragona i l'antiga junta del Vendrell, a Lázaro se li ha obert un nou front. Jordi Ferré, antic responsable de premsa de Vox Tarragona i candidat a l'alcaldia de Reus pels de Santiago Abascal en les municipals de l'any passat, enviava un comunicat als mitjans de comunicació assegurant que «he pres les corresponents  accions legals, presentant una denúncia als jutjats, contra la presidenta provincial de Vox Tarragona, Isabel Lázaro, per injúries i calúmnies». L'origen d'aquesta denúncia? El dur comunicat de Vox quan van procedir a destituir a Ferré del seu càrrec a l'organització interna del partit. A més a més, el jove reusenc avançava que procedia a donar-se de baixa del partit. 

Imatge d'arxiu d'un acte de Vox Tarragona, amb Isabel Lázaro, al centre, acompanyada per Rocío Monasterio, i Jordi Ferré, a la dreta de la foto
Isabel Lázaro, al centre, acompanyada per Rocío Monasterio, i Jordi Ferré, a la dreta de la imatge, van deixar plegats el PP de Tarragona | Facebook/Isabel Lázaro

Lázaro i Ferré van compartir militància abans de partir peres a Vox. Ambdós venien de les files del PP de Tarragona i el van abandonar cap a finals de 2017, inicis de 2018. Això sí, per motius molt diferents. Jordi Ferré es basava en motivacions ideològiques i estava convençut, com recorden fonts coneixedores de la seva baixa del PP, que «l'executiu de Mariano Rajoy havia sigut molt tou amb els independentistes».

Lázaro va agafar el camí de sortida desencantada perquè no havia aconseguit un  lloc de treball  que havia demanat al PP tarragoní. L'actual presidenta de Vox Tarragona, sabent que el PP de Tarragona governava conjuntament la ciutat de Tarragona amb els socialistes, havia demanat a alts càrrecs del PP ocupar el càrrec de gerència del Patronat de Turisme de Tarragona. L'anterior direcció provincial del PP de Tarragona, així com l'actual, s'hi van negar en rodó, coneixedors de la  manca de credencials  de Lázaro per ocupar un lloc de treball com aquest, que demana una formació i experiència molt determinada. 

La situació amb Alejandro de Anta

Vox Tarragona va sorprendre en les darreres eleccions generals i va presentar un  candidat de prestigi, en l'àmbit de la dreta espanyolista, per Tarragona. L'empresari Alejandro de Anta saltava al número 1 de la butlleta electoral de Vox. De Anta formava part del nucli fundador de Vox a Tarragona, quan el partit estava en l'òrbita del liberalisme, o l'ultraliberalisme, i no en les actuals posicions de populisme de dretes en què es troba ara com ara. Algunes fonts pròximes a Vox han apuntat que «la manca de militants amb possibilitats de ser candidats, va obligar al partit, des de Madrid, a tirar de gent com Àlex de Anta».

El xoc entre Isabel Lázaro, i la seva guàrdia de corps, amb de Anta no va trigar a arribar. De fet, en grups de whatsapp amb militants de la seva confiança, segons han apuntat fonts de Vox a aquest mitjà, es feia referència a Alejandro de Anta amb el malnom de  «Gargamel».  El candidat, coneixedor d'aquesta situació, s'ha mantingut en silenci aquests darrers mesos i no sembla que tingui intenció de parlar públicament sobre aquest conflicte soterrat. Isabel Lázaro, sempre segons les fonts consultades, presumeix dins Vox de comptar amb el suport de Javier Ortega-Smith, el secretari general de Vox en l'àmbit estatal. En definitiva, la presidència d'Isabel Lázaro al capdavant de Vox Tarragona no passa pel seu millor moment.