Degoteig de baixes al PSC de Vila-seca per «l'acord de govern dels socialistes amb Pere Segura»

Afiliats històrics de l'agrupació local han presentat la baixa | Roc Muñoz hauria amenaçat «de tancar l'agrupació local del PSC de Vila-seca»
Imatge d'arxiu de la presentació del pacte de govern entre Pere Segura (a l'esquerra), líder de Vila-seca segura/Junts, i Iván Navarro (a la dreta), portaveu del grup municipal socialista al consistori de Vila-seca. | TarragonaDigital

 

Els socialistes no acaben de posar ordre a l'agrupació local del PSC a Vila-seca. El relleu d'Ander Basterretxea com alcaldable socialista, relleu que es va començar a gestar a finals del passat mes de novembre, com va avançar aquest mitjà, l'actual portaveu del PSC al consistori, Iván Navarro, pateix la seva primera crisi de lideratge intern.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Tant Navarro com la seva companya, la també regidora socialista Anabel Margalef, «estan més sols que un mussol» segons han explicat a aquest mitjà fonts pròximes a l'agrupació local dels socialistes de Vila-seca. El motiu d'aquest malestar, que ha avançat fins a esdevenir un degoteig de baixes d'afiliats socialistes, alguns d'ells històrics de l'època de la segregació, es troba en el pacte de govern entre Pere Segura, (Vila-seca Segura/Junts), i els dos regidors socialistes.

 

«Roc Muñoz va amenaçar de tancar l'agrupació»

«La veritat és que les expectatives pel que fa als nostres resultats electorals, i veient com es va gestionar tot el tema de l'Ander, eren molt baixes així que, quan vam veure que trèiem dos regidors fins i tot va ser una sensació positiva» han apuntat a TarragonaDigital fonts de l'agrupació local socialista.

 

«Es va fer la reunió de valoració de resultats i de com havia anat la campanya», han apuntat les mateixes fonts, «i d'aquesta trobada ja en vam sortir amb la mosca sota el nas perquè vam preguntar a Iván si tenia previst pactar amb Pere Segura i ens va respondre amb silenci».

 

El següent encontre va arribar abans de l'anunci, el passat set de juny, del pacte entre Navarro i Segura. «A aquesta trobada van venir pesos pesants de la federació socialista del Camp de Tarragona, com el primer secretari, Roc Muñoz. Feia anys que no venia ningú de la federació per Vila-seca» han explicat, amb un punt sorneguer, membres de l'agrupació de local.

 

Imatge d'arxiu del primer secretari dels socialistes del Camp de Tarragona, a la seu del PSC a Tarragona. | Josep M. Llauradó

 

«Venien a dir-nos que el pacte estava fet i a nosaltres ens semblava un error perquè després de 30 anys amb la mateixa gent governant el municipi, teníem una oportunitat d'or. La resposta d'en Roc va ser amenaçar amb què potser s'hauria de tancar l'agrupació. Després vam lligar caps i vam entendre que Vila-seca era moneda de canvi per un possible acord a la Diputació de Tarragona per la bona entesa entre Josep Poblet i Josep Fèlix Ballesteros» han reblat les diferents veus consultades. 

 

La situació actual, resumida per un antic regidor socialista, és la següent: «hi ha membres del PSC de Vila-seca de l'època de la segregació que s'han donat de baixa del partit; altres afiliats ho estan estudiant i alguns, amb antigues responsabilitats al consistori, han demanat el canvi d'agrupació». 

 

«Tan sols no estem»

Navarro, preguntat per TarragonaDigital sobre aquestes informacions, ha explicat que «l'agrupació local del PSC de Vila-seca es troba immersa en un procés de renovació d'executiva. Hi ha hagut tres baixes i un canvi d'agrupació i, per contra, la setmana següent de les eleccions vam tenir cinc altes. Tan sols no estem».

 

Així mateix, el líder socialista, actual regidor d'Esports del govern municipal de Vila-seca, ha remarcat que «els nostres primers secretaris de la federació del Camp de Tarragona, sempre han estat en contacte permanent amb tots i cadascuns dels primers secretaris locals, encara que alguns ho vulguin negar».

 

«I si bé pot arribar a ser cert que Muñoz no venia per l'Agrupació, és perquè l'agrupació estava tancada i l'anterior executiva es dedicava, segons paraules textuals d'un dels seus membres 'a promocionar-se per les altres agrupacions i donar-se a conèixer' en comptes d'obrir el local i fer de la nostra seu, el casal Socialista que sempre ha degut ser» ha reblat Iván Navarro, amb un clar missatge al seu antecessor al capdavant dels socialistes de Vila-seca, Ànder Basterretxea.