Els Pastorets Principals de Valls anuncien novetats i millores tècniques

Les dates de representació són 26, 28 i 30 de desembre i 1, 3 i 6 de gener.

Pastorets de Valls
Pastorets de Valls | Cedida
22 de novembre del 2023
Actualitzat a les 8:57h
Un any més el Grup del Teatre Principal porta a escena el seu clàssic de Nadal, els Pastorets Principals de Valls, que estrena equip directiu, amb Sergi Toldrà i Cesc Rovira, directors d'aquesta edició. El grup ha treballat el repartiment partint de la situació actual de l'entitat, que compta amb més dones que homes, i això es veurà reflectit sobretot a l'infern. En aquest sentit, el paper de la dona serà rellevant en aquests Pastorets.

Els infants, que «són el planter de les noves generacions» destaquen els directors, i també juguen una part important de l'espectacle, i com l'any passat tindran els seus moments de protagonisme. També hi ha hagut una renovació dels personatges principals.

En aquesta edició, el GTP aposta per un muntatge de major qualitat, tant per l'espectador com per als intèrprets, i per això s'ha comptat amb la col·laboració de la ballarina vallenca Elisenda Nadal, que ha assessorat el grup en les coreografies més infernals, muntant el Ball de l'Infern. I també els visitarà la Gemma Amorós, actriu i docent, que treballarà amb els actors temes de dicció i projecció de veu.

Millores tècniques

En la mateixa línia d'anar més enllà en la qualitat de l'espectacle, els membres del GTP fa setmanes que treballen en la part tècnica. A l'escenari es jugarà a diferents nivells per crear la sensació de perspectiva i tenir elements per poder jugar teatralment, a la vegada que facilitarà els canvis entre escenes. Un cop més es trencarà la quarta paret, baixant a platea per fer que el públic sigui més partícip de l'espectacle.

L’estructura del llibret és la de les últimes edicions, amb algunes petites novetats. Es recupera i actualitza l'obertura que es va poder veure fa uns anys, poc després del retorn del grup al Teatre Principal després del temps que va estar tancat. En la resta de guió, com sempre, les picades d’ullet a l’actualitat faran somriure als més grans i divertir als més petits. Alguns aspectes locals i nacionals es veuran reflectits en el transcurs de l'espectacle, i podrem veure un inici d'infern renovat, ple de dimonis, que esperem que agradi als vallencs i vallenques.

Accions a les escoles

Aquest any també es vol arribar a les escoles de Valls, i s'estan preparant uns petits passatemps que en breu seran a les escoles, perquè tots els infants de 4t, 5è i 6è coneguin els Pastorets Principals de Valls i els seus personatges.
        
Les dates de representació són 26, 28 i 30 de desembre i 1, 3 i 6 de gener. Els caps de setmana i festius a les 18h i els dies laborables a les 19h. El Grup del Teatre Principal està content pel ritme de venda de les entrades, i anima a tothom qui no en tingui a adquirir la seva preferiblement través de la venda en línia a www.valls.cat o a les taquilles del Principal 1 hora abans de començar l'espectacle.